У Житомирській області парафіяни мало не вчинили самосуд над проросійськими священиками

07.09.2015, 13:20

У Житомирській області співробітники СБУ оголосили офіційні попередження двом священикам, які проводили серед своїх парафіян антидержавну пропаганду на підтримку дій Російської Федерації на території України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, настоятель однієї з сільських церков поширював антиукраїнські статті з російських пропагандистських інтернет-сайтів і компакт-диски з проросійськими відеоматеріалами. Він також прогнозував швидку поразку сил АТО і відмовлявся служити заздоровні молебні за мобілізованими військовослужбовцями, які беруть участь у АТО.

У прес-службі зазначили, що ще один священик відстоював перед парафіянами необхідність федералізації України за прикладом так званих «ДНР» і «ЛНР».

«Він стверджував, що терористи нібито відстоюють цілі істинної церкви, і виправдовував діяльність представників РФ на незаконно анексованих і захоплених територіях нашої держави», — йдеться в повідомленні.

У СБУ наголосили, що обурені родичі мобілізованих військових були готові вчинити самосуд над священиками.

Наразі священикам оголошено офіційні застереження про неприпустимість подальших протиправних дій, які шкодять державній безпеці України та попереджені про кримінальну відповідальність за злочини проти основ національної безпеки.

Читайте АСН в Google News