Мін'юст: Україна отримала запит від Грузії на видачу Саакашвілі

05.09.2017, 13:01

Заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов повідомив, що Мін'юст отримав запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу екс-голови Одеської ОДА та екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі. Про це передає Інтерфакс-Україна.

«Україна отримала запит про розшук, арешт і екстрадицію Михайла Саакашвілі. Запит Головної прокуратури Грузії адресований Мін'юсту і Генпрокуратурі України», - говорить він під час прес-конференції в Києві.

Пєтухов зазначив, що, за інформацією грузинської Головної прокуратури, Саакашвілі виступає обвинуваченим у чотирьох кримінальних справах, відкритих за такими статтями Кримінального кодексу Грузії: ст. 182, що передбачає відповідальність за привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за змовою групою осіб у великих розмірах; ст.117 і ст.333 - зловживання службовим становищем посадовою особою, яке було скоєно шляхом насильства або із застосуванням зброї; ст.332 ч.2 - зловживання становищем посадовою особою.

Читайте АСН в Google News