Президент вимагає від Ради ухвалити пакет реформ і закон про реінтеграцію Донбасу

04.09.2017, 13:49

Президент України Петро Порошенко вимагає від Верховної Ради якнайшвидше ухвалити пакет реформ і закон про реінтеграцію Донбасу. Про це на брифінгу після погоджувальної ради заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент ASN.

"Президент України вважає одним з основних пріоритетів парламенту - прийняття судової реформи. А також закону щодо е-декларування громадських організацій. Нарешті знайшли консенсус щодо інформування суспільства про всі гранти і транші громадських організацій", - заявила вона.

Також президент наполягає на ухваленні законів з медичної, освітньої та пенсійної реформ.

Також, за її словами, вже на 90% готовий законопроект щодо реінтеграції Донбасу. Допрацьовується пункт про миротворчу місію, статус миротворців у межах реінтеграції.

"Експертами обговорюється можливість місій ОБСЄ або Об'єднаних націй. Це єдиний пункт, який не прописаний в законопроекті ще", - сказала вона.

Луценко підкреслила, що в законопроекті чітко прописані пункти щодо повернення двох областей і відновлення української влади на цих тимчасово окупованих територіях. У документі чітко буде закріплена військова агресія РФ, а також заперечення громадянської війни на території України.

Додатково будуть прописані повноваження української влади, статус збройних сил України і права тих, хто проживають на тимчасово окупованих Донецької і Луганської областей. Законопроект не стосується повернення АРК.

"Законопроект буде презентовано найближчим часом, там 11-12 сторінок", - додала вона.

Читайте АСН в Google News