Уряд підтримав соцзахист військових за стандартами НАТО

30.08.2017, 14:02

Кабмін затвердив проект постанови про соцзахист військовослужбовців за стандартами НАТО. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент ASN.

"Відповідно до плану реформування ЗСУ, згідно зі стандартами Альянсу і програми роботи уряду, підготовлений проект постанови, який абсолютно за своєю філософією та структурою новий. Він стосується порядку нарахування грошового забезпечення військовослужбовців, який не змінювався десятки років. А щодо окладу - з радянських часів. Тому постановою ми пропонуємо значно підвищити соціальний захист наших військовослужбовців і забезпечити соціальну справедливість", - заявив він.

З його слів, проект постанови підготовлений за дорученням президента і прем'єр-міністра і передбачає новий принцип нарахування грошового утримання. "Ми відходимо від того, що грошове утримання військовослужбовців складатиметься, як був раніше: 10-15% від того, що передбачено при виході на пенсію, та 17 надбавок, які є непрозорими, неефективними. Це революційне і правильне рішення", - сказав він.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман додав, що над цим рішенням "не один місяць працювали всі". "Наші військовослужбовці гідні належного фінансового забезпечення".

Читайте АСН в Google News