Кабмін зменшить кількість тих, хто отримує субсидії ЖКГ, на 2,5 млн

28.08.2017, 13:50

Кабмін зменшить кількість осіб, які отримують субсидії ЖКГ, на 2,5 мільйона осіб. Про це на прес-конференції заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський, передає кореспондент ASN.

"Безумовно, житлово-комунальні тарифи - це соціально гостре питання. За інформацією пана Реви, на даний момент вже 7,5 млн сімей подали заявки на оформлення субсидій. Це більше 60% всіх домогосподарств. Тоді як у Європі цей показник не перевищує 10 %. Після чергового підвищення тарифів цей показник в Україні може досягти 80%", - заявив він. За його прогнозами, уряд робитиме все, щоб штучно зменшити кількість субсидіантів.

"Як мінімум це кількість скоротять на 2,5 млн. Субсидії будуть забирати у тих, у кого є заборгованість по житлово-комунальним послугам за два місяці. Також у тих, хто допустив помилки в деклараціях про доходи. Також заберуть субсидію у тих, хто зробив покупку за останні 6 місяців на суму 50 тис. грн. Ще введуть контроль за інститутом прописки ", - прогнозує він.

Він також нагадав, що Кабмін анонсував роботу "соціальних інспекторів", які забезпечуватимуть перевірки відповідності доходів і реального способу життя громадян, а також доцільність надання субсидій.

"Всі ці плани влади ще раз показують безвихідність всієї системи субсидій, яка залишиться корумпованою і такою, що вбиває мотивацію до енергоефективності та енергозбереження, сприяє тінізації економіки", - зазначив експерт.

Читайте АСН в Google News