Москаль розповів, звідки треба брати гроші на відновлення Луганської області

01.05.2015, 18:08

На Луганщині для відновлення регіону необхідно використовувати гроші з обласного, місцевих та держбюджету, а також від благодійників. Про це розповів голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в інтерв’ю «Аналітичній службі новин».

«Згідно міжнародних норм держава зобов’язана надати людям компенсацію за втрачене житло, але треба встановити ступінь пошкоджень. Перша ступінь – не підлягає відновленню. Друга – потрібен капітальний ремонт. Суми різні. Третя ступінь – поточний ремонт. Далі: що в будинку, які меблі та побутову техніку пошкоджено? Це також треба визначати та відшкодовувати. Але це – дуже кропітка робота, яка потребує ще і законодавчого забезпечення», - сказав Москаль.

Голова адміністрації нарікає на те, що відповідну постанову обіцяли прийняти тільки після завершення АТО. На думку Москаля, Київ повинен прийняти постанову про відновлення пошкоджених будівель за рахунок державного, обласного та місцевих бюджетів, міжнародних благодійних організацій, використовуючи в той же час і внески від окремих громадян.

Читайте АСН в Google News