Під Кабміном вимагають врятувати смертельно хворих українців

18.08.2017, 12:59

Сьогодні, 18 серпня, під стінами Кабінету міністрів України перед засіданням уряду пройшла акція протесту тяжкохворих, які потребують лікування за кордоном, передає кореспондент ASN. Люди в кількості до 100 осіб з плакатами, де зображені смертельно хворі діти і ті, хто потребує термінової трансплантації органів, вимагають від Кабінету міністрів виділити кошти, яких бракує, зі спеціального фонду державного бюджету на лікування за межами України для більше сотні таких пацієнтів.

Так, один з таких пацієнтів Юрій Андрєєв розповів ASN, що люди зібралися під Кабміном, щоб просити особисто прем'єра Гройсмана втрутитися в ситуацію з лікуванням хворих за кордоном.

"Це в першу чергу такі страшні захворювання, як лейкоз, рак крові, кісткового мозку, трансплантація серця, нирок. З бюджету недавно було виділено 186 млн грн для лікування таких хворих за кордоном. Але цих коштів вистачило лише 47 пацієнтам, а в черзі стоять ще 119 осіб. Міністерство охорони здоров'я переконувало, що виділених коштів вистачить на всіх. Але їх не вистачило. Пацієнти потребують як мінімум в 470 млн грн - цих коштів вистачить на всіх пацієнтів", - упевнений він.

 

Читайте АСН в Google News