Москаль пояснив, навіщо заборонив в'їзд транспорту в «ЛНР»

01.05.2015, 14:30

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль заборонив рух вантажівок і автобусів через лінію розмежування для того, щоб влада в Києві звернула увагу на брак нормативно-правових актів, які  врегулювали б перетин адміністративних кордонів між територією, контрольованою Україною, і територією «ЛНР».

Про це він розповів в інтерв'ю «Аналітичній службі новин».

За його словами, через так званий адміністративний кордон ходять не тільки люди, але й рухається автомобільний потік, який треба ретельно перевіряти. На сьогодні міліція має безліч судових позовів від приватних фірм, товар яких зіпсувався через затримку на блокпостах. До того ж Москаль звернув увагу на брак нормативно-правових актів, які врегулювали б життя в зоні АТО.

«Наші парламентарі мають ухвалити низку законів. Але Київ чомусь самоусунувся. Напевно, через те, що Київ не розуміє всіх наших проблем. Що таке адміністративний кордон? Точного визначення не існує. А незаконне переміщення товарів через адміністративний кордон», — запитує пан Москаль.

Він зазначив, що саме тому, щоб влада в столиці розгледіла проблему, з першого травня було заборонено транзит вантажів і рух автобусів пасажирського сполучення з території, підконтрольної Україні, на неконтрольовану і навпаки.

 

 

Читайте АСН в Google News