Підвищилися тарифи на воду і опалення

01.05.2015, 11:22

В Україні з 1 травня зросли тарифи на користування холодною, гарячою водою та опаленням. Про це повідомили в прес-службі Національної комісії з регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги.

Тарифи на холодну воду підвищили у зв'язку із зростанням цін на електроенергію і зниження курсу гривні. У Кіровоградській, Закарпатській та Київській областях тарифи тепер найвищі: від 10 грн за кубометр; у Києві - від 6 до 8; найнижчі - у Вінницькій та Донецькій областях - від 4 до 6 грн за кубометр.

Рішення про підвищення тарифів було прийнято в кінці березня цього року. У Національній комісії підвищення тарифів на холодну воду пояснюють зростанням цін на електроенергію і зниженням курсу гривні.

З 1 травня для українців зросли тарифи на гарячу воду і тепло. У квартирах з рушникосушарками населення платитиме на 57,8% більше - до 40,92 грн за кубометр. Там, де сушарки немає - платити доведеться на 56,9% більше - це 38,02 грн за кубометр.

Вартість тепла складе 642,09 грн / Гкал - для тих квартир, які обладнані лічильниками, а це на 71,5% більше за попередній тариф. Там, де немає лічильників тепла за опалення доведеться викласти замість 9,58 за квадратний метр до 16,42 грн за метр квадратний.

 

Читайте АСН в Google News