У Сьєрра-Леоне заборонили групові пробіжки

31.07.2017, 15:25

Поліція в Сьєрра-Леоне заборонила групові пробіжки вулицями на тій підставі, що вони заохочують антисоціальну поведінку. У листі від 27 липня йдеться, що примусова заборона на подібну діяльність здійснюється «відповідно до конституційних принципів громадського порядку і безпеки», повідомляє The Guardian.

«Поліцейський штаб з тривогою спостерігає, як люди, які здійснюють пробіжки в групах, становлять загрозу, ображають інших людей, перешкоджають дорожньому руху, стукають по автомобілях, слухають гучну музику і відбирають особисті речі у інших» - заявила поліція західноафриканської держави.

Оголошення викликало невдоволення серед людей у столиці Сьєрра-Леоне Фрітауні. Мохамед Камара, державний службовець, каже, що серйозних інцидентів, викликаних бігунами, ніколи не відбувалося.

«Ми зазвичай об'єднуємося з місцевими підлітками на вихідних, щоб бігати на пляж, де ми граємо в футбол. Ми завжди повертаємося мирно», - сказал Камара.

Він також зазначив, що біг і гра в футбол у групах допомогли багатьом агресивним юнакам у його районі. Телеведуча Амаду Ламарана Бах сказала, що обмеження є марною тратою часу поліції і вплине на молодих людей, які хочуть займатися спортом в країні, де в містах мало спортивних майданчиків.

Місцева неурядова організація «Міжнародна кампанія за права людини і розвиток» (CHRDI) закликала поліцію забезпечити дотримання національного та міжнародного права на свободу зібрань.

Ситуацію використовують місцеві політики. Кандидати в президенти організовують групові пробіжки у Фрітауні і північному місті Макені, учасники яких одягають футболки з ім'ям партії. У листі поліції говориться, що «особи, які бажають бігати з міркувань здоров'я», мають на це право, але «в місцях відпочинку або на пляжі».

Але в ньому зазначено, що «з будь-якою групою осіб, яка здійснює пробіжки на вулицях без відповідного дозволу, поліція буде поводитись відповідно до закону. Ви попереджені».

Читайте АСН в Google News