Повінь в Індії забрала життя 213 осіб

31.07.2017, 14:56

Мусонні зливи пройшли в західній Індії, в результаті яких регіон виявився затоплений. За повідомленнями влади, загинули 213 осіб, рятувальники продовжують оглядати села в пошуках постраждалих від проливних дощів, повідомляє The Guardian.

Число загиблих у штаті Гуджарат збільшилося з 123 до 213 в середу, оскільки вода відступає з низинних районів, що дозволяє рятувальникам дістатися до віддалених місць. Вражена влада очікує, що число постраждалих ростиме, вона вже зараз не справляється з кількістю тіл, які потребують ідентифікації, що призводить до затримок у підрахунку кількості смертей.

Різкий стрибок у кількості смертей стався після того, як рятувальники підібрали 25 тіл, серед них 17 членів однієї сім'ї, в середу після того, як оглянули два затоплених села у важкодоступному районі Гуджарата Банаскантха. Рятувальники перевезли близько 130000 осіб з низинних небезпечних районів за допомогою вертольотів і човнів.

Прем'єр-міністр Нарендра Моді, який минулого тижня прибув на місце трагедії в Гуджараті, виступив у неділю по радіо і запевнив постраждалих, що їм буде надана вся необхідна допомога.

Як і Гуджарат, північно-східні штати Аруначал-Прадеш і Ассам постраждали від мусонних повеней, а також постраждали окремі регіони східних штатів Одіші і Біхар.

В Ассамі загинули щонайменше 77 осіб, і державна операція з надання надзвичайної допомоги ведеться в штаті з квітня. Були знищені десятки тисяч гектарів сільськогосподарських культур.

Читайте АСН в Google News