У Володимирському соборі віруючі УПЦ КП зібралися на літургію до Дня хрещення Русі

28.07.2017, 11:20

У Володимирському соборі в Києві віряни УПЦ КП зібралися на Божественну літургію до Дня хрещення Русі, передає кореспондент ASN. Службу править патріарх УПЦ КП Філарет.

У сам храм складно потрапити через велике скупчення віруючих, які прийшли помолитися. При цьому біля храму перебуває велика кількість правоохоронців. Як раніше повідомлялося, за правопорядком біля храму стежать близько 3 тис. поліцейських. Правоохоронці перевіряють речі людей, які сюди приходять, оглядаючи вміст сумок металодетекторами. Також на місці працює декілька кінологічних патрулів.

Також біля Володимирського собору, крім віруючих, багато з яких прийшли в національному українському одязі, було помічено велику кількість капеланів і учасників АТО в камуфляжній формі. Однак через зливу кількість людей не перевищує 1 тис. Хоча людей централізовано під возять на автобусах, припаркованих поруч з храмом. Очікується, що близько 12:00 віряни пройдуться хресною ходою до пам'ятника князю Володимиру. Для цього правоохоронці вже перекрили центральні вулиці, що вже створило затори в центрі Києва.

Читайте АСН в Google News