МОЗ більше не буде платити наперед міжнародними організаціям за ліки

27.07.2017, 15:14

Міністерство охорони здоров'я України змінило систему оплати послуг і вартості медпрепаратів міжнародним організаціям, які закуповують лікарські засоби і вироби медпризначення за кошти держбюджету. Про це 27 липня під час прес-конференції заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Тепер ми не будемо робити передоплату, ми будемо оплачувати тільки після проведення тендера, коли буде відомо, що саме закуповується", - зазначила вона.

Також сьогодні, 27 липня, Міністерство охорони здоров'я підписало договори на закупівлю ліків за кошти держбюджету 2017 року на суму 5,9 млрд грн з трьома міжнародними організаціями - ПРООН, ЮНІСЕФ і Crown Agents.

Нагадаємо, міжнародні організації здійснюють закупівлю ліків за кошти держбюджету України з 2015 року. Весь цей час виділені на ці цілі гроші відразу переводилися на рахунки організацій, тому що вони погоджувалися працювати тільки з 100-відсотковою  передоплатою. Через це систему міжнародних закупівель неодноразово критикували, оскільки гроші переводилися вчасно, а поставки здійснювалися зі значними затримками.

Читайте АСН в Google News