Київська обласна прокуратура подала до суду на місцеві ради за дитячі майданчики

27.07.2017, 13:42

Прокуратура Київської області звернулася до суду з позовом проти місцевих рад, які ігнорують права дітей. Про це повідомила прес-служба відомства.

Законодавство України про охорону дитинства передбачає, що держава гарантує дитині право на охорону здоров'я, безоплатну кваліфіковану медичну допомогу в державних і комунальних закладах охорони здоров'я, сприяє створенню безпечних умов для життя і здорового розвитку дитини, раціонального харчування, формуванню навичок здорового способу життя.

Прокуратура перевірила, чи забезпечують на Київщині місцеві ради нормальні умови для розвитку і відпочинку дітей. У процесі перевірки були встановлені порушення Піївською і Пустовітською сільськими радами закону в частині незатвердження планів інвентаризації та паспортизації об'єктів благоустрою, тобто дитячих майданчиків, розташованих на територіях населених пунктів Миронівського району.

З огляду на викладене, Миронівський відділ Кагарлицької місцевої прокуратури, з метою захисту інтересів дітей та недопущення в подальшому негативних наслідків, звернувся до суду з позовом про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування.

Читайте АСН в Google News