Кобзон більше не почесний громадянин Слов'янська

26.07.2017, 15:08

Депутати Слов'янської міської ради проголосувала за позбавлення звання почесного громадянина свого міста російського артиста і депутата невизнаної в Україні Держдуми РФ Йосипа Кобзона. За відповідне рішення проголосували 23 депутати, двоє не брали участь у голосуванні, повідомляють Новини Донбасу.

Позбавити відомого російського співака і прихильника окупації Криму і Донбасу звання почесного громадянина міста зажадали місцеві громадські організації. До слова, він носив звання з 1999 року і це далеко не перша спроба відібрати у російського співака звання. У 2015 році на засіданні міськради 17 депутатів проголосували за позбавлення звання, 11 осіб утрималися від голосування. Так що тоді за підсумками голосування Кобзон залишився з почесним званням.

Йосип Кобзон народився в містечку Часів Яр Донецької області. Однак ще два роки тому в його в рідному місті невідомі зняли меморіальну дошку артиста.

Кобзона в різні часи призначали почесним громадянином Донецька, Слов'янська, Макіївки, Артемівська, Горлівки, інших міст Донбасу. В "ЛНР" йому дали навіть місцеве звання «Народний артист». Полтава і Дніпропетровськ уже позбавили Кобзона звання почесного громадянина міста.

Читайте АСН в Google News