Суд закрив справу про сумісництво проти Олега Ляшка

21.07.2017, 12:20

Печерський райсуд Києва відмовив прокуратурі в перенесенні розгляду адмінпротоколу про суміщення Олегом Ляшком посад народного депутата і головного редактора видання «Політика». Справу закрито у зв'язку з відсутністю доказів провини парламентарія.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook нардеп Ігор Мосійчук, у Радикальній партії справу вважають повністю сфальсифікованою на замовлення влади. «Тепер будемо вимагати порушення кримінального виробництва проти фальсифікаторів!!» - заявив парламентарій.

Сам Ляшко в Facebook також заявив, що Національне агентство з протидії корупції сфальсифікувало справу проти нього. «Докази цього у мене є. Зокрема, мені відомо, що НАПК ще в лютому 2017 року отримало в апараті Верховної Ради копію моєї трудової, в якій чітко зазначено, що в 2006 році, ставши депутатом, я звільнився з газети, тому звинувачувати мене в сумісництві абсурдно. Однак НАПК свідомо не підшило цей документ до справи, щоб сфальсифікувати проти мене протокол», - заявив Ляшко.

Він має намір звертатися в Генеральну прокуратуру України з вимогою притягнути НАПК до відповідальності.

18 липня Печерський райсуд Києва переніс на 21 липня розгляд протоколу про адміністративне правопорушення про можливе суміщення Ляшком депутатства і керівництва газетою «Політика». У цей день біля будівлі Печерського райсуду сталася бійка між народними депутатами Сергієм Капліним та Ігорем Мосійчуком.

Читайте АСН в Google News