Потужний землетрус і цунамі обрушилося на грецький острів Кос

21.07.2017, 08:06

Жертвами потужного землетрусу і викликаного ним цунамі на грецькому острові Кос стали як мінімум дві людини, ще не менше сотні постраждали. У свою чергу турецький телеканал NTV заявив, що до лікарень Бодрума звернулися близько 70 осіб. Багато людей постраждали через те, що вистрибували з вікон у паніці. Поки що немає даних, чи є серед постраждалих іноземці.

Епіцентр землетрусу магнітудою 6,7 бала був у відкритому морі - за 10,3 кілометрів від курортного міста Бодрум і 16 кілометрів від популярного серед туристів грецького острова Кос. Поштовхи від землетрусу відчувалися на всьому узбережжі Егейського моря, в тому числі і в Греції.

Jul 21, 2017. 6.7 magnitude Earthquake. Dodecanese region, Aegean, #Greece. pic.twitter.com/h53LpUzsv9

- Το Ρωμέικο (@RomeikoCalendar) 20 липня 2017 р

Так мер Бодрума заявив, що під час землетрусу пішла тріщинами місцева лікарня, так що довелося вивозити з неї пацієнтів. Постраждало багато інших старовинних історичних будівель. Так на острові Кос наполовину зруйнована середньовічна фортеця лицарів Ордена святого Іоанна, відомих як госпітальєри, яка була побудована на острові в XIV-XVI століттях для захисту від османських завойовників і зіграла вирішальну роль у боротьбі з ними. Також постраждав мінарет місцевої мечеті.

2. #Greece 6.7 or 6.9 magnitude Earthquake. 2 dead. First images out of #Kos, credit: https://t.co/GfmXtx6DDD pic.twitter.com/PngaswiUWt

- Το Ρωμέικο (@RomeikoCalendar) 21 липня 2017 р

Читайте АСН в Google News