МВФ більше не вимагає від України ввести ринок землі і називає нові умови співпраці

20.07.2017, 17:50

Ключовими вимогами завершення четвертого перегляду програми EFF з Міжнародним валютним фондом є пенсійна реформа, приватизація і боротьба з корупцією, повідомив офіційний представник Фонду Вільям Мюррей, передає Інтерфакс-Україна.

"Четвертий перегляд програми радою директорів можливий після того, як необхідні в рамках цього перегляду реформи будуть імплементовані. Основними з них є пенсійна реформа, заходи щодо прискорення приватизації і конкретні результати в боротьбі з корупцією", - сказав він під час традиційного брифінгу у Вашингтоні сьогодні .

Також представник МВФ заявив, що реалізацію земельної реформи в Україні відстрочено. Нагадаємо, раніше це питання було одним з ключових у вимогах МВФ. Однак в Україні можливість введення ринку земель сільськогосподарського призначення викликало жорсткі дебати. Вітчизняне законодавство не містить необхідних для уникнення монополізації ринку, зловживань і нанесення шкоди землі набору інструментів. Також в Україні не працюють належним чином контролюючі органи.

Читайте АСН в Google News