Після отруєнь суші в столиці на 30-40% впала відвідуваність японських ресторанів. Про це на прес-конференції заявила директор компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова, передає кореспондент ASN.
"Тема отруєння суші занадто роздувається, на мій погляд. Адже і раніше були отруєння в закладах громадського харчування. І можу сказати, що таких випадків було навіть більше, ніж зараз. Природно, отруєння в закладах громадського харчування трапляються. Зараз же жоден ресторатор не хоче, щоб люди труїлися в їхніх закладах. Адже після випадків отруєнь в одному з ресторанів Києва (Прим .: в мережі "Євразія"), всі ресторації столиці відчули відтік відвідувачів. А саме, на 30-40% впала відвідуваність японських ресторанів. Люди стали боятися вживати суші ", - заявила вона.
Насонова зазначила, що мережу ресторанів, де люди отруїлися суші, "чекають погані перспективи". При цьому вона підтвердила, що на сьогодні діє мораторій на перевірку бізнесу, в тому числі - і ресторанів. Тому покупка якісної продукції, належний її вміст, а головним чином - належний санітарний контроль персоналу залишаються виключно на совісті самих власників і керуючих ресторанів.
"До куплених санітарних книжок, на жаль, ставляться лояльно. Але це неприпустимо", - вважає вона. Насонова додала, що на даний момент багато директорів і власників ресторанів "почали ганяти свій персонал на додаткові медичні перевірки, щоб виключити подібні випадки отруєнь людей. Адже як стало відомо, в цій ресторації (Прим .:" Євразія ") люди отруїлися саме через одного з представників персоналу", - підкреслила вона.