У Києві шукають піклувальника для лелеченяти, що зламало ноги

18.07.2017, 17:11

Київська команда рятувальників тварин на своїй сторінці в соцмережі шукає тих, хто б міг допомогти фінансово у лікуванні і в подальшому утриманні лелеченя, що випало з гнізда. За словами рятувальників, в результаті падіння з великої висоти пташеня зламав обидві ноги і постраждалі кінцівки знаходяться в такому жалюгідному стані, що їх швидше за все ампутують.

Так що лелеці потрібен будинок, де йому зможуть забезпечити відповідні умови - птах ніколи не зможе бути самостійним і жити в дикій природі. Рятувальники просять відгукнутися відповідальних громадян, так як самі опікуватися птахом не в змозі, а всі притулки для птахів у столиці переповнені і прийняти пташеня не можуть.

"У селі Рожни з гнізда випав лелека-підліток, переламавши при падінні обидві ноги. Зараз лелека доставлений до Києва, але ним нема кому займатися. Лелеку треба відвезти до ветклініки для операції (швидше за все ампутують одну, а може, і обидві лапи). Після операції лелеці потрібна реабілітація. А якщо ампутують обидві лапи, то довічне утримання в домашніх умовах. Лелеки приручаються, він зможе жити вдома", - кажуть рятувальники.

Читайте АСН в Google News