У Донецькій області затримано трьох інформаторів «ДНР»

15.07.2017, 12:18

У Донецькій області затримали трьох інформаторів бойовиків, які передавали інформацію про дислокацію, пересування і чисельність українських військових, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіціі Донецької області.

За даними відомства, одна з інформаторів - 64-річна мешканка Миколаївки, яка проживає на лінії розмежування поруч з окупованим бойовиками містом Докучаєвськ. Жінка все життя працювала в школі, а в 2014 році прийняла рішення підтримати окупантів. «Обробляла» колишню вчительку її колега з Докучаєвської школи, яка мала зв'язки з розвідкою бойовиків. У телефонному режимі жінка розповідала про розташування українських військових. Встановлено факт, коли жінка розповіла, що в лісосмузі поблизу села розташувалася нова зміна військових ЗСУ, а через кілька годин саме там почалися сильні обстріли.

Крім того, в прифронтовому Мирному правоохоронці затримали чоловіка з дружиною, які безпосередньо передавали дані про пересування бійців ЗСУ в населених пунктах Мирне, Кам'янка, Вільне та Кальчик своєму родичу - коректувальнику вогню «ДНР».

За всіма фактами порушено кримінальні провадження, зловмисникам загрожує до п'яти років ув'язнення.

Читайте АСН в Google News