Порошенко: Кількість відмов у в'їзді українців в ЄС склала не більше 1%

13.07.2017, 14:45

Україна і Європейський Союз добре підготувалися до введення безвізу, тому кількість відмов у в'їзді українців становить не більше 1%. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час прес-конференції з президентом ЄС Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, передає Інтерфакс-Україна.

«Відмов, пов'язаних виключно з технічними питаннями, набагато менше 1%, і це означає, що і Україна, і Європейський Союз дуже добре підготувалися до дати 11 червня, введення безвізового режиму», - сказав Порошенко.

Президент також заявив про необхідність початку розробки «дорожньої карти» подальшого зближення з Європейським Союзом. За його словами, Україна в перспективі має намір приєднатися до митного союзу з ЄС, інтегруватися в Шенгенську зону, стати частиною цифрового ринку, енергетичного союзу.

Порошенко повідомив, що на саміті обговорювалася можливість підготовки нового довгострокового плану підтримки України, який був запропонований на саміті Європейської партії на кшталт «Плану Маршалла для України», і використання Україною фондів новоствореного зовнішнього інвестиційного плану ЄС.

У свою чергу президент Європейської Ради Дональд Туск запевнив, що ЄС підтримує євроінтеграційні прагнення України. Він зазначив, що присутність на саміті у Києві його та президента Європейської комісії не є простим збігом.

Читайте АСН в Google News