Гройсман перевірить, як регіони витратили держкошти

12.07.2017, 17:58

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести аудит використання державних коштів у регіонах. Таке доручення він дав на засіданні Кабміну, передає кореспондент ASN.

"Виділення великих ресурсів передбачає і велику відповідальність", - заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко.

Він нагадав, що сьогодні Кабмін виділяє в Фонд регіонального розвитку черговий транш 2,6 млрд грн. Ці кошти з держбюджету спрямовуються на конкретні програми регіонального розвитку. В цілому це буде 3,5 млрд грн.

З його слів, з 764 проектів, які будуть реалізовані по всій країні, 294 - це проекти в освіті, 148 - в медичній сфері, 85 - на проекти житлово-комунального господарства та 77 проектів - дорожньо-транспортної інфраструктури.

Зубко зазначив, що не завжди на місцях влада ефективно використовує виділені кошти. Наприклад, з його слів, є питання щодо Лисичанська.

"Тому я хотів би, щоб ми йшли за Конституцією і Законом. Є питання бездіяльності влади, а є питання неефективного використання коштів".

У відповідь прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести аудит.

"Думаю, що нам потрібно вибрати 2-3 регіони. І я даю доручення Державній аудиторської службі провести перевірки за підозрою неефективного використання державних ресурсів. Думаю, що це буде зроблено дуже швидко. Безумовно, державні кошти потрібно використовувати ефективно".

Читайте АСН в Google News