Україна залишається основним донором трудових ресурсів Європи

12.07.2017, 13:59

Україна залишається основним донором трудових ресурсів Європи. Про це на прес-конференції заявила член Економічного дискусійного клубу Наталія Ковалко, передає кореспондент ASN.

"Україна є головним донором робочої сили в Європі. На жаль, статистка саме така. Зараз немає єдиного органу, який би надавав статистичні дані, але, за різними оцінками експертів, близько половини населення України перетинало в минулому році кордон України, а 80% з них або 24 млн - це ті, хто займався трудовою міграцією в Росії, Білорусі, Польщі, Угорщині та Чехії", - заявила вона.

З її слів, українці все частіше виїжджають за межі через об'єктивну ситуацію в країні.

"Анексія Криму, ситуація на Донбасі, погіршення соціально-економічної ситуації - все це призвело до того, що люди змушені шукати джерела доходів. Адже середня зарплата в Україні не перевищує 190 євро, тоді як у Європі - від 500-700 євро. Не кажучи вже про пенсії, які взагалі в Україні просто за межею виживання", - зазначила вона.

Вона підкреслила, що в Європу продовжують виїжджати не тільки робочі, а й студенти, інтелектуали, що ставить під загрозу майбутнє країни в цілому.

Читайте АСН в Google News