«Семерак, не треба так»! Активісти заявляють, що Мінприроди знищує національні парки

11.07.2017, 14:07

Захистити Національний природний парк «Голосіївський» сьогодні вранці до будівлі Міністерства екології прийшли місцеві активісти. Вони кажуть, що, попри статус, зелені зони знищуються.

Всі працівники відомства від самого ранку потрапили у мовчазний коридор докору. Активісти привезли і виклали перед входом згорілі від пожеж дерева, залишки незаконно спиляних вікових дубів, мертву рибу. І все для того, щоб у міністерстві розуміли: проблема Голосіївського національного парку існує, але до неї немає нікому діла. А дії повинні бути прості: захист від забруднень і посягань з боку забудовників.

Активісти раз у раз скандують: «Семерак, не треба так!», «Знищуючи ліс, губиш себе!».

Мітингувальники стверджують, що «рівно нуль гривень виділяє міністерство на фінансування парку у місті Києві», а за ці гроші треба гасити пожежі, вивозити сміття.

«Парк потрібен ось таким найменшим учасникам нашої акції», - показує рукою на дитину, яка заснула на руках у мами, один з організаторів акції Олексій Захарченко. - За останні двадцять років з міста, яке називали зеленою столицею Європи, створили кам'яний мегаполіс, в якому вже і каштани не можуть виживати в цій атмосфері».

Читайте АСН в Google News