Генсек НАТО назвав дві головні біди України

10.07.2017, 17:59

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що на шляху до реальних змін в Україні стоїть корупція і протидія реформам. Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді в понеділок, 10 липня.

"У той час, коли НАТО підтримує Україну, вона повинна очолити ці зусилля, якщо  дійсно хоче використовувати свій потенціал. Багато чого ще потрібно зробити. Вона повинна зміцнити свої інституції і позбутися  ракової пухлини корупції. Корупція, інерція і опір реформам стоять на шляху справжніх змін", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО вважає виключно важливою боротьбу з корупцією.

"Непросто на полі бою, але непросто і в парламенті, уряді і громадянському суспільстві. Україна потрібні герої, які зможуть повстати проти тих, хто проти світлого майбутнього, герої, які будуть боротися з корупцією, у всіх її формах і проявах", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні, 10 липня, відкрили в Києві представництво НАТО в Україні.

Читайте АСН в Google News