Команда Дональда Трампа помилково назвала китайського лідера Сі Цзіньпін президентом Тайваню

10.07.2017, 16:27

Заява з Білого дому з'явилася через кілька годин після того, як Дональд Трамп розповів про свої чудові стосунки з Пекіном, повідомляє TheIndependent..

Американський президент провів на зустрічі з китайським лідером 90 хвилин, обговорюючи торгівлю і ядерну загрозу з боку Північної Кореї в рамках Саміту Великої двадцятки в Гамбурзі, Німеччина. На початку зустрічі Трамп заявив, що «для нього честь мати такого друга».

Але протокол зустрічі, випущений Білим домом, визначив Сі Цзіньпіна як президента Китайської республіки, що є офіційною назвою Тайваню.

Помилку висміяли в пресі, підкресливши, що лідер Тайваню - Цай Інвень - жінка, яку обрали на демократичних виборах. Її також вважають політичним суперником Сі Цзіньпіна.

Цю ситуацію порівнюють з проколом адміністрації Буша 2007 року. Тоді китайський посол відвідав церемонію відкриття стадіону, профінансованого Китаєм, під національний гімн Тайваню на карибському острові Гренада.

Китай вважає Тайвань своєю територією і не визнає спроб відділення. Відразу після інавгурації Трамп зустрівся з тайванським президентом Цай Інвень, чим трохи ускладнив свої стосунки з Китаєм. Поки неясно, як ця помилка відіб'ється на американо-китайських відносинах.

Читайте АСН в Google News