Комітет Ради визнав необґрунтованими подання ГПУ на Полякова та порадив завести справу на НАБУ

06.07.2017, 17:45

Комітет Ради знову визнав необґрунтованими подання Генерального прокуратора на Полякова. Члени комітету одноголосно проголосували за всі три подання. Про це в ході засідання заявив в.о. голови Комітету Павло Пинзеник, передає кореспондент ASN.

"Комітет Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики визнав законним і мотивованим, але недостатньо обґрунтованим подання Генерального прокуратора України про надання парламентом згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Народний фронт" Максима Полякова", - заявив він.

Також комітет рекомендує порушити кримінальне провадження за фактом перевищення працівниками НАБУ дій, які мають ознаки злочину за ст. Кримінального кодексу - "провокація підкупу".

Пинзеник додав, що члени Комітету зробили такий висновок: направити це подання на розгляд голові Верховної Ради.

Далі голова Верховної Ради в рамках своїх повноважень визначає подальший рух цього висновку: або він  буде поданий на розгляд Верховної Ради, або в Генеральну прокуратуру, якщо спікер вважатиме, що в зв'язку з необґрунтованістю подання має бути повернутий в Генеральну прокуратуру України.

"У будь-якому випадку це її повноваження, в жодному разі не повноваження комітету... На нашу думку, подання Генпрокуратури є законним і мотивованим, але у нас є сумніви щодо його обґрунтованості", - сказав він.

Також члени комітету одноголосно проголосували за визнання законними і вмотивованими, але недостатньо обґрунтованими двох наступних подань ГПУ про надання згоди на затримання народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича і про надання згоди на обрання щодо народного депутата України Полякова Максима Анатолійовича запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою (арешту).

Читайте АСН в Google News