Довели: США можуть використати військову силу проти Північної Кореї

06.07.2017, 08:15

США вважають недавнє випробування КНДР міжконтинентальної балістичної ракети серйозною військовою ескалацією і заявляють про те, що використання проти них військової сили можливо. Про це в середу, 5 липня, заявила американський постпред при ООН Ніккі Гейлі під час засідання в Раді Безпеки ООН, що було присвячене випробуванню Пхеньяном міжконтинентальної балістичної ракети, передає Інтерфакс-Україна.

"Пуск КНДР ракети - це ясна і різка військова ескалація", - зазначила вона.

Гейлі уточнила, що США "не прагнуть конфронтації на Корейському півострові" і хотіли б вирішити проблему КНДР дипломатичним шляхом. Але Північна Корея закриває можливість для дипломатичного розв'язання проблеми, і США захистить себе і своїх союзників.

"Одна з наших можливостей полягає у значній військовій могутності. Ми використовуємо її в разі необхідності, але хотіли б цього не робити", - додала вона.

Нагадаємо, 4 липня повідомлялося, що Північна Корея запустила ракету зі свого східного узбережжя в напрямку Японського моря. За даними джерел, запущена ракета була балістичної.

Пізніше повідомлялося, що балістична ракета КНДР пролетіла довше, ніж всі попередні ракети Північної Кореї, що підтвердило і командування США. Це означає, що диктатура Кім Чен Ина може мати здатність нанести удар по Алясці.

Читайте АСН в Google News