Україна може отримати транш від МВФ і без ухвалення земельної реформи - ЗМІ

05.07.2017, 16:33

МВФ заявив, що залишить головною умовою для виділення наступного (п'ятого) траншу кредиту Україні ухвалення пенсійної реформи, виключивши при цьому ухвалення земельної реформи. Про це передає Інтерфакс-Україна, посилаючись на своє джерело.

За словами співрозмовника, в МВФ ухвалили це рішення з огляду на те, що між Кабміном України і Фондом немає згоди з деяких позицій майбутньої земельної реформи, а проект поки не розроблений.

Разом з тим проект пенсійної реформи внесено в Раду після попереднього узгодження з МВФ. Інше джерело агентства в уряді додало, що на сьогодні Фонд поки офіційно не підтвердив свою готовність обнулити в проекті меморандуму маяк, який стосується проведення земельної реформи в Україні.

«Щоб говорити про те, що знято якийсь маяк, треба отримати офіційні письмові підтвердження МВФ, але таких, як відомо, поки немає», - зазначив він.

Раніше ми повідомляли, що черговий транш від МВФ, який мав надійти в червні-липні, може бути відкладений до осені через пенсійну та земельну реформи.

Читайте АСН в Google News