Сайти Кіберполіції, Нацполіції і МВС не працюють через вірус

27.06.2017, 18:11

Провайдер сайтів кіберполіції, МВС і Нацполіції відключив відомства від інтернету в зв'язку з загрозою кібератаки. Про це повідомив спікер Національної поліції України Ярослав Тракало в ефірі телеканалу "112. Україна".

"Поліції, кіберполіції, МВС сайти не працюють. І МВС, і Нацполіція відключені провайдером у зв'язку з загрозою цієї вірусної атаки. Годину тому відключили", - розповів Тракало.

Крім того, у спікера Нацполіції немає інформації про те, чи постраждали комп'ютери у відділеннях поліції.

Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, вірус вразив ключові транспортні компанії, банки, енергетичні компанії та вузли зв'язку України. Зараз вражені вже банки Ощадбанк, Південний, ПриватБанк, ОТП; транспортні вузли Аеропорт "Бориспіль", Укрзалізниця, Київський метрополітен; ДТЕК, Укренерго, Київенерго, Київводоканал, ПАТ "Укргазвидобування"; Нова пошта, Укрпошта, Укртелеком; Київстар, Лай, Водафон. Крім того, були атаковані магазин Епіцентр, Мережа заправок ТНК, ПCГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Антонов", мережа АЗС "КЛО", WOG.

Також був атакований сайт Кабінету міністрів України і всі комп'ютери в Кабміні, сайт Держспецзв'язку та кілька українських ЗМІ.

Читайте АСН в Google News