Суд відклав розгляд по суті справи Януковича про держзраду до 29 червня

26.06.2017, 11:05

Оболонський райсуд Києва до 29 червня відклав розгляд по суті справи екс-президента Віктора Януковича, який звинувачується у зраді. Про це повідомляє головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає 112 Україна.

Сьогоднішнє засідання тривало 30 хвилин. Прокуратура просила райсуд задовольнити клопотання про заочне провадженні у справі.

«Сторона звинувачення вважає, що з метою притягнення Віктора Януковича до кримінальної відповідальності в окремому провадженні потрібно здійснювати спеціальне судове провадження. З огляду на вищевикладене, додам до клопотання копії матеріалів окремого провадження, яким підтверджується, що обвинувачений знав або повинен був знати про початок окремої справі на трьох аркушах. Суд, прошу вас задовольнити це клопотання, а також ухвалити рішення про здійснення спеціального судового провадження в цьому окремому провадженні за обвинуваченням Віктора Януковича», - сказав прокурор ГПУ Руслан Кравченко.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко заявив, що суд змушений відкласти засідання.

«У кодексі сказано, що необхідна повторна неявка обвинуваченого на засідання суду, для того щоб можна було поставити це питання прокурору, а суду дати можливість стороні захисту висловити думку, а також вирішити питання шляхом ухвалення судового рішення про призначення спеціального судового розгляду справи або про відмову в судовому розгляді. З огляду на викладене, суд змушений відкласти засідання на 29 червня на 10:00», - зазначив Дев'ятко.

Читайте АСН в Google News