Російський мільярдер припаркував яхту перед статуєю Свободи і дратує туристів

22.06.2017, 16:25
Нью-йоркські туристи скаржаться, що величезна яхта, яку на початку червня поставив на якір перед статуєю Свободи Євген Швидлер - російський нафтовий магнат, псує їм весь краєвид, пише Telegraph. Швидлер купив судно у Романа Абрамовича, друга і партнера по бізнесу. У довжину воно - майже 113 метрів, так що вважається однією з найбільших приватних яхт у світі.
 
Роланд Льюїс, президент Берегового Альянсу, некомерційної організації, покликаної захищати берегову лінію, заявив, що "це судно перешкоджає екскурсійним човнам, які щодня влаштовують екскурсії до найвідомішої пам'ятки Нью-Йорка". Проте, корабель Швидлера не порушує ніяких законів.
 
Місцеві кажуть, що інші кораблі зазвичай не стоять на одному місці більше кількох днів. До того ж зазвичай вони не займають стільки місця. Не має змоги щось змінити і берегова охорона США - вона має право вимагати перемістити судно в інше місце, тільки якщо корабель блокує доступ до важливих об'єктів.
 
53-річний Євген Швидлер, і його дружина Зара також є власниками маєтку за 28 мільйонів доларів. Також у своєму маєтку Шато Тенак, у французькому регіоні Бержерак, мільйонери виробляють кошерне вино.

Читайте АСН в Google News