Кабмін дасть 14 мільярдів на субсидії, 800 мільйонів на дорогу, і ще півмільярда - Академії наук

21.06.2017, 12:01

Уряд схвалить зміни до Бюджету 2017 року. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

Сьогодні засідання буде насиченим, ми розглянемо низку важливих питань. Окремо хотів би сказати, що ми сьогодні розглянемо і приймемо зміни до Бюджету. Ми маємо додатково кошти від детінізації економіки в розмірі 24 млрд грн. Ми спрямуємо ці кошти на необхідні потреби", - заявив він.

З них понад 14 млрд грн будуть спрямовані на забезпечення субсидій громадян. "Щоб ми провели всі розрахунки в повному обсязі", - підкреслив він. Близько 800 млн грн буде виділено на реконструкцію і будівництво дороги Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв".

Також буде продовжена програма "Доступні ліки", на яку Кабмін додатково виділить 200 млн грн: "Для повноцінного фінансування та можливого розширення переліку ліків", - пояснив він. Ще 400 млн грн будуть виділені медикам, Академія меднаук отримає 500 млн грн, Фонд енергоефективності - додатково 100 млн грн. Також будуть виділені додаткові кошти для Міноборони.

Читайте АСН в Google News