Королева Єлизавета II і принц Вільям провідали лондонських погорільців

16.06.2017, 17:51

Королева Великобританії Єлизавета II і її онук - принц Вільям відвідали тимчасовий притулок, розташований у Західному Лондоні, куди відселили людей після пожежі в лондонському Grenfell Tower, пише Daily Mail. Королева прийшла до погорільців вранці, і її зустріли оплесками. Вона близько 40 хвилин спілкувалася з постояльцями і волонтерами, їй показали кризовий центр, гори одягу та їжі, які зібрали небайдужі лондонці.

Також королева подякувала рятувальникам і пожежникам, які ризикували своїми життями для порятунку чужих. Під час візиту якийсь чоловік почав кричати: «А як же діти? Королево! Королево! А як же діти?!», на що принц, дочекавшися тиші, відповів, що вони повернуться з повторним візитом. Той, хто кричав, тримав у руках фотографії родини свого кращого друга. Камілла, герцогиня Корнуольська, сьогодні також відвідала постраждалих.

Принц Вільям і його дружина Кейт, герцогиня Кембриджська, а також принц Гаррі зробили персональні пожертви до Фонду допомоги постраждалим внаслідок пожежі сімей.

Учора прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей пробула в центрі не більше 15 хвилин і поїхала, ні з ким не поговоривши, чим викликала зливу обурення лондонців.

Нагадаємо, що вночі 14 червня в Лондоні потужною пожежею було повністю охоплено 27-поверховий житловий будинок Grenfell Tower. Від будівлі практично нічого не залишилося. Всього в будинку було 120 квартир. 30 людей загинуло, десятки отримали поранення, щонайменше 65 людей зникли безвісти.

Повідомлялося, що вистрибуючи з палаючої будівлі, люди використовували сміттєві пакети як парашути.

Читайте АСН в Google News