Уряд схвалив проект бюджетної резолюції на 3 роки

14.06.2017, 12:54

Кабмін схвалив проект бюджетної резолюції на 3 роки. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

"Є пропозиція схвалити цей проект середньострокової бюджетної резолюції. Насправді ніхто раніше цього не робив. Згідно з регламентом, ми його доопрацюємо в триденний термін і потім вийдемо з пропозицією до парламенту. Немає заперечень?» - запитав прем'єр.

Відзначимо, що, за прогнозами Мінфіну, зростання ВВП буде до понад 11% і скорочення інфляції до менше 5% протягом 3 років. У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав доопрацювати питання національної безпеки і правоохоронних органів.

"В цілому я підтримую ідею середньострокового планування", - сказав він. При цьому віце-прем'єр Геннадій Зубко додав, що в резолюції треба врахувати програми енергоефективності і забезпечення "теплих кредитів".

За словами першого віце-прем'єра Степана Кубіва, трирічна резолюція - дуже важлива для розвитку українського бізнесу, аграріїв та інших секторів економіки.

Читайте АСН в Google News