Гройсман: Рада дала старт медичній реформі

07.06.2017, 11:26

Верховна Рада дала старт медичній реформі. Про це на засіданні Кабміну 7 червня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN. «Вчора в парламенті фактично було дано старт медичній реформі. Парламент вніс до порядку денного проекти законів щодо медичної реформи», - нагадав прем'єр.

Гройсман подякував особисто президентові Петру Порошенку, в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун і всій команді коаліції за підготовку цих законопроектів. «Я впевнений, що реформа після її ухвалення буде реалізована в інтересах українських громадян і поверне повагу до медиків і в цілому медицини», - прогнозує прем'єр.

Нагадаємо, раніше голова Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець розповіла, що після медреформи українці будуть доплачувати за деякі медпослуги. Так, в доопрацьованому законопроекті пропонується закріпити норми, коли держава гарантує безкоштовну медичну допомогу на первинному рівні сімейних лікарів, екстреної медичної допомоги та палеатівної допомоги. За всі інші медичні послуги доведеться платити, тобто пропонується новий механізм - співоплати за отримання медичних послуг.

Читайте АСН в Google News