У Кличка домовляються про знесення «Більшовика», щоб побудувати Шулявський міст

06.06.2017, 13:17

Київська міська державна адміністрація веде переговори з Фондом держмайна України щодо знесення одного з корпусів заводу «Більшовик» для реконструкції Шулявського шляхопроводу. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Друга черга реконструкції цього об'єкта передбачає знесення одного корпусу «Більшовика». Зараз ми перебуваємо в переговорному процесі з Фондом держмайна і керівництвом заводу, щоб здійснити це якомога швидше», - сказав Спасибко, передає Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що проект реконструкції Шулявського шляхопроводу не передбачає відселення мешканців прилеглих будинків. Однак для створення трирівневої розв'язки на Шулявці доведеться знести частину будівель «Більшовика».

«Її (трирівневу розв'язку. - Ред.) реалізувати неможливо... Там заважає метрополітен, комунікації. Крім того, там ненормативні повороти - те, що не передбачено правилами дорожнього руху», - роз'яснив Спасибко.

У КМДА планують, що в кінці цього року пройдуть підготовчі роботи для будівництва. Вартість реалізації обраного варіанту реконструкції Шулявського шляхопроводу становить 400 млн грн.

Читайте АСН в Google News