Ляшко вимагає, щоб Рада денонсувала «Харківські угоди» з РФ

06.06.2017, 10:23

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко зажадав від президента України Петра Порошенка внести до Верховної Ради законопроект про денонсацію «Харківських угод». Про це він заявив на погоджувальній раді Верховної Ради України 6 червня, передає кореспондент ASN.

«Ми звертаємося до президента України внести на розгляд парламенту законопроект про денонсацію «Харківських угод», які були підписані на вимогу Путіна і Тимошенко», - підкреслив політик.

Ляшко нагадав, що Стокгольмський арбітраж виніс рішення на користь України, скасувавши кабальний газовий договір. «Саме за «Харківськими угодами» ми отримали так звану газову знижку. Якщо контракт сьогодні скасований, так само мають бути скасовані «Харківські угоди», - закликав він.

Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський трибунал задовольнив вимогу НАК «Нафтогаз України» про перегляд ціни в контракті на поставку газу з ПАТ «Газпром» з урахуванням ринкових умов, а також скасував вимоги росіян за умовою «бери або плати» і повністю скасував заборону на реекспорт Україною газу.

Читайте АСН в Google News