Київрада «з боями» прирівняла бійців добровольчих батальйонів до учасників АТО

01.06.2017, 14:34

Київська міська рада «з боями» проголосувала в цілому за рішення про надання офіційного статусу бійцям добровольчих батальйонів, які захищали територіальну цілісність і суверенітет України на Донбасі. За це рішення після сутичок просто в сесійній залі добровольців УПА на засіданні в четвер проголосували 87 депутатів з 120, передає кореспондент ASN.

Розгляд цього питання в Київраді спровокував сутички. «У Києві з боями визнали воїнів-добровольців новітньої російсько-української війни і їхнього верховного Головнокомандувача Романа Шухевича. Слава Героям! Довгоочікуваний проспект Шухевича якраз напередодні 110-ї річниці з дня народження», - заявив голова фракції «Свобода» Юрій Сиротюк у Київраді.

Так, спочатку депутати прийняли за основу рішення щодо надання прав добровольцям. Сиротюк вимагав, щоб рішення було ухвалене відразу в цілому, а якщо є правки, щоб вони розглядалися відразу. Проте Київрада не підтримала цю пропозицію. У свою чергу мер Києва Віталій Кличко запропонував доопрацювати рішення і прийняти його в цілому на наступному засіданні міськради.

Після цього до зали засідань прорвалися декілька осіб у камуфляжному одязі і була оголошена перерва. Лише після цього рішення було прийнято в цілому. Воно передбачає надання військовослужбовцям добровольчих батальйонів соціальних прав і гарантій від міської влади. Також буде створена комісія з надання статусу учасника АТО при Київраді.

Нагадаємо, до сьогодні вже 18 обласних центрів прирівняли бійців добровольчих батальйонів до учасників АТО. Також це рішення прийнято в місті Маріуполі.

Читайте АСН в Google News