ОУН і «Свобода» вимагають під Київрадою прирівняти добровольців у правах до інших учасників АТО

01.06.2017, 11:19

У четвер, 1 червня, бійці батальйону ОУН та представники ВО «Свобода» з прапорами провели акцію протесту під Київської міською радою, де сьогодні відбувається сесійне засідання, передає кореспондент ASN.

Близько 50 учасників акції закликали депутатів невідкладно підтримати проект рішення і проголосувати за нього на сесії щодо надання статусу бійців-добровольців війни особам, які проживають у Києві і які перебувають або перебували у складі добровольчих формувань та брали участь у бойових діях на сході України, але в подальшому не ввійшли до складу ЗСУ або правоохоронних органів.

У свою чергу, в кулуарах міськради голова фракції «Свобода» Юрій Сиротюк пояснив, що ще 17 травня 2017 року комісія Київради з питань охорони здоров'я одностайно підтримала проект рішення фракції, яким передбачено надання статусу бійців-добровольців війни особам, які проживають у Києві. «Я є співавтором цього проекту рішення», - заявив він.

Політик нагадав, що більшість українських міст уже офіційно прирівняли добровольців до вояків московсько-української війни. «Сьогодні понад 20 обласних центрів уже визнали бійців-добровольців і надали їм рівні права з усіма героями, зокрема Одеса й Харків, а Київ лишається одним з небагатьох міст, де воїни-добровольці не мають належного статусу», - додав Сиротюк.

Читайте АСН в Google News