Путін повторно «привласнив» дочку Ярослава Мудрого і королеву Франції

01.06.2017, 09:55

Президент Росії Володимир Путін повторно назвав дочку київського князя Ярослава Мудрого, королеву Франції Анну «російською». Про це лідер РФ заявив в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro, передає прес-служба Кремля.

«В XI столітті сюди приїхала молодша дочка одного з «наших» великих князів Ярослава Мудрого Анна, яка стала дружиною французького короля Генріха I. Її так і звали - Анна Русская, королева Франції», - заявив Путін.

Саме це, на думку лідера Кремля, зближує Російську Федерацію і Францію. «У нас набагато глибше коріння, хоча за останні 300 років відносини розвивалися найбільш інтенсивно», - зазначив Путін.

Нагадаємо, 29 травня після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном Путін назвав королеву Франції Анну, дочку князя Київського Ярослава Мудрого, «русской». У свою чергу президент України Петро Порошенко заявив, що на прес-конференції в Парижі на очах всієї Європи Путін намагався «вкрасти» в російську історію дочку київського князя Ярослава Мудрого Анну Ярославну.

Після цих заяв Путіна росіяни ночами почали переправляти сторінки Вікіпедії, де було написано «Анна Київська» на «Анна Русская».

Читайте АСН в Google News