У рейтингу Doing Business-2018 Україна «стрибне» на 10 місць - міністр

30.05.2017, 16:29

Україна «стрибне» на 10 місць вище в рейтингу Doing Business-2018. Про це на прес-конференції 30 травня заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент ASN.

«Ми очікуємо, що в рейтингу Doing Business ми стрибнемо мінімум на 10 місць. Я закликаю до цього поставитись обережно, щоб у метрології не відбулося якихось змін. Але я вважаю, що плюс 10 місць до позиції в рейтингу цього року - було б однозначним позитивом для України», - заявив він.

У свою чергу, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе нагадав, що за дозвільною документацією в будівельній сфері Україна перебуває лише на 140-му місці в рейтингу Doing Business, тоді в рейтингу Doing Business-2017 посіла 80-те зі 190 країн. «На жаль, ми за останні роки дещо відкотилися. Тому активно взялися за ситуацію, щоб істотно поліпшити рейтинг України в цій сфері», - сказав він.

Парцхаладзе впевнений, що поточного року «нам вдасться піти від 140-го ганебного місця». «Підняття на 1 позицію в рейтингу дає приплив інвестицій в розмірі 600 млн на рік. Тому ось над чим нам треба працювати!» - закликав він.

Читайте АСН в Google News