Кабмін просить Раду ухвалити ще один пакет євроінтеграційних законів

26.05.2017, 13:27

Уряд підготував і передав до Верховної Ради України низку євроінтеграційних законопроектів, необхідних для виконання угоди про асоціацію з ЄС. Про це під час години запитань до уряду 26 травня заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент ASN.

«Виконання угоди про асоціацію на належному рівні залежить безпосередньо і від своєчасного ухвалення пакету євроінтеграційних законів», - заявила вона.

Тому, за її словами, спільно з урядовим офісом з євроатлантичної інтеграції міністерство розробило перелік законопроектів, які треба ухвалити в Раді для виконання Україною угоди про асоціацію. «Так, пріоритетними для ухвалення парламентом є законопроекти в таких сферах, як екологія, протидія дискримінації, статистика, енергоефективність, енергетика, торгівля та оподаткування», - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що вже забезпечена «професійна експертиза пріоритетних проектів у сфері європейської інтеграції, які вже зараз перебувають на розгляді у Верховній Раді».

Читайте АСН в Google News