Російські чиновники активно коментують поведінку Трампа на саміті НАТО

26.05.2017, 12:08

Російський сенатор Олексій Пушков заявив, що президент США Дональд Трамп вказав Чорногорії її «справжнє місце» в Північноатлантичному альянсі. Про це чиновник написав у своєму мікроблозі Twitter, коментуючи інцидент, під час якого Трамп відтіснив прем'єр-міністра Чорногорії Душко Марковича.

«Трамп, звичайно, не дуже витончено відштовхнув прем'єра Чорногорії на саміті НАТО. Але він так лише зримо показав її справжнє місце в альянсі», - написав Пушков.

Трамп, звичайно, не дуже витончено відштовхнув прем'єра Чорногорії на саміті НАТО. Але він так лише зримо показав її справжнє місце в альянсі.

У свою чергу повноважний посол Росії, член РСМД Олександр Панов заявив РИА «Новости», що поведінка Трампа в інциденті з Марковичем є не гідною, але очікувати вибачень з боку американського лідера не варто.

«Поведінка Трампа, звичайно, не гідна лідера. Зазвичай, якщо він чимось незадоволений, звертаються до керівника протоколу, щоб поставити всіх у тій послідовності, як це заплановано. Але я не знаю, який у них там був протокол. Але Трамп протокол не знає, йому чого? Взяв і відсунув», - сказав Панов.

Нагадаємо, 25 травня під час відкриття штаб-квартири НАТО в Брюсселі Трамп безцеремонно відтіснив Марковича, щоб пройти вперед і стати біля генсека НАТО Єнса Столтенберга. Інцидент потрапив на відео і викликав бурхливе обговорення в соціальних мережах.

У Білому домі заявили, що таким чином Трамп намагався зайняти своє місце в схемі розстановки лідерів НАТО на колективній фотографії.

Читайте АСН в Google News