У Київському зоопарку побудують готельний комплекс, ресторан і паркінг - зоозахисники

24.05.2017, 15:11

Зоозахисники під стінами прокуратури Шевченківського району вимагають порушити кримінальні справи проти столичної влади, керівництва Київського зоопарку і забудовників, оскільки ті під виглядом «реконструкції» зоопарку проводять справжнісіньке будівництво.

Так, на місці «Котячого містечка», у якому живуть понад 70 котів, а також павільйонів для людиноподібних мавп, ібісів і пеліканів планується побудувати готель, ресторан і багатоповерховий паркінг, говорять захисники природи. На думку активістів, реконструкція проводиться незаконно, так як не тільки не проводилось широке громадське обговорення її доцільності, але немає і проекту, відсутні рішення Київської міської ради про виділення земельної ділянки і бюджетних коштів на неї.

«34 гектари київської землі вже багато років атакуются усіма можновладцями, всі хочуть у киян забрати цей парк, виселити тварин за місто, а на місці зоопарку побудувати багатоповерхівки, - обурюється активіст руху «Форум порятунку Києва» Оксана Костюкевич. - Ми, прості кияни, хочемо, аби Київський зоологічний парк залишився у тому ж стані, як і зараз. Безпосередньо тварини мешкають на 16 гектарах, а решта 18 гектарів - це парк, прості дерева, кущі та квіти, які хочуть знищити. У Шевченківському районі це єдине місце, де можуть кияни і гості міста погуляти зі своїми дітьми і просто подихати повітрям», - говорить вона.

До слова, на 24 травня столична влада планувала показати журналістам хід реконструкції зоопарку, проте раптово захід скасували.

Читайте АСН в Google News