«Опоблок» в суді намагатиметься скасувати закон про українські квоти на ТБ

23.05.2017, 14:16

«Опозиційний блок» ініціює скасування закону про 75% квоту української мови на ТБ. Про це в кулуарах Верховної Ради України 23 травня заявив народний депутат Юрій Павленко, передає кореспондент ASN.

«Закон про введення мовних квот на ТБ був проголосований сьогодні в парламенті з порушеннями. Тому що під час розгляду законопроекту в другому читанні і в цілому були внесені норми, які не були проголосовані під час голосування за законопроект у першому читанні. Це пряме порушення норм регламенту», - заявив він.

Павленко пообіцяв, що нардепи «Опоблоку» підготують проект постанови про скасування закону. «Це дає підставу для ініціювання проекту постанови про скасування голосування за закон... Це створює також підстави для того, щоб скасувати закон через суд», - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада на ранковому засіданні 23 травня ухвалила в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації».

Раніше в Bloomberg повідомили, що екс-глава передвиборного штабу президента Дональда Трампа Пол Манафорт після втечі екс-президента України Віктора Януковича в 2014 році отримав від співпраці з «Опозиційним блоком» не менше $1 млн. Журналісти з'ясували, що Манафорт допомагав кандидатам «Опоблоку» пройти до нової Верховної Ради.

Читайте АСН в Google News