Як спецназ Київводоканалу залишив без води офісний центр

23.05.2017, 13:42

Управління екологічного нагляду проводить роботи з відключення порушників вимог екобезпеки від водопостачання. Цього разу без води залишився офісний центр у Дарницькому районі столиці.

«За правилами, всі підприємства повинні отримувати умови на скидання. За роботу без них передбачається 5-тикратний розмір тарифу за водовідведення, - пояснює Роман Галевич, начальник відділу з проведення обстежень підприємств та організацій міста Києва. - Ми їм ще з 2012 року пишемо приписи оформити документи. Тільки в 2016 році тричі складали акти. Для цієї будівлі мають бути встановлені очисні споруди, бо на фасаді у них розташований заклад громадського харчування. Але всі вимоги вони ігнорують».

«Для того щоб відновити подачу води, власнику треба звернутися в Управління екологічного нагляду й отримати відповідний паспорт водного господарства. Крім того, потрібно оплатити ті нарахування, які ми їм виставили за несанкціоноване скидання в міську каналізацію. Йдеться про суму близько 220 тисяч гривень», - говорить Анна Слободянюк, начальник інформаційного управління КП «Київводоканал».

Якщо ж офісний центр раптом зважиться підключати воду самовільно, то «Київводоканал» погрожує вирізати частину водопровідної труби і подати позов до суду.

Читайте АСН в Google News