Медики перекрили вулицю Грушевського в Києві

23.05.2017, 11:24

Медичні працівники з Білої Церкви, Житомира та інших міст України перекрили вулицю Грушевського біля будівлі Кабінету міністрів в Києві, передає кореспондент ASN. Вони відзначають, що зарплати лікарям та медперсоналу регулярно затримують, видають частинами, багато лікарень в з регіонах закрили, або збираються закривати.

Так фельдшер отримує близько 2900 грн на місяць, а лікар - близько 4000, чого, за словами протестувальників, мало для елементарного виживання. За словами учасників протесту, всього з регіонів їх до Києва приїхало близько 500 осіб, на 10 автобусах.

На мітинг прийшли народні депутати, які запропонували вислухати вимоги людей, та напрацювати відповідну робочу групу. Також депутати заявили, що в рамках створення госпітальних округів жодна лікарня не мала бути закрита і запропонували їм скаржитися на подібні факти. В той же час з кабінету міністрів ніхто до протестувальників не вийшов.

 

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що Міністерство фінансів розбереться з фінансуванням лікарень окремо в кожній області України. «Я говорив і підкреслюю, що лікарі отримали підвищення зарплати до 30% в залежності від посади та категорії. Зрозуміло, що нам потрібно збільшувати зарплату в сфері охорони здоров'я. Але ми виходимо з реальних можливостей державного бюджету», - зазначив Гройсман.

Читайте АСН в Google News