Нардепів під Радою закликали врятувати екологію України

23.05.2017, 09:53

У вівторок, 23 травня, під стінами Верховної Ради України відбулася акція: «Депутате, не стань екологічним лихом!» Передає кореспондент ASN.

На площі була виставлена ​​мапа України, де вказані місця масштабних екологічних лих, які можна подолати, ввівши європейські стандарти оцінки впливу на навколишнє середовище.

Учасники акції розмістили поруч з мапою екологічних лих України протигази як символ того, що люди не можуть проживати на забруднених територіях. Зокрема, члени акції нагадали про екологічне лихо в селі Сенча Лохвицького району Полтавської області, яке триває вже досить довго.

Жителі Сенчі страждають від забрудненої води, повітря і землі, що виникає внаслідок роботи газовидобувних процесів. Раніше зразки води приносили на огляд депутатам.

«Уже розроблені наступні пропозиції: Гадяцькому міжрайонному управлінню СЕС організувати моніторинг води і повітря, Лохвицькій ЦРЛ зробити поглиблений медогляд жителів Сенчі, РДА посприяти укладанню угоди між «Укргазвидобування» і Сенчанською сільською радою, утворити робочу комісію, яка б детально вивчила питання Сенчі. Але нічого цього не було», - розповів один з учасників протесту.

Читайте АСН в Google News